16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCutremurul de marţi, resimţit şi în Mehedinţi

Cutremurul de marţi, resimţit şi în Mehedinţi

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs, marţi, la ora locală 15,16, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) pe pagina sa de Facebook.

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 40 de kilometri şi a fost localizat la 102 km nord de Craiova, 120 km sud-vest de Sibiu şi 146 km vest de Piteşti.

În Mehedinți au fost înregistrate două apeluri care au semnalat efecte ale cutremurului din Gorj

Ca urmare a seismului înregistrat marţi, până în acest moment în dispeceratul ISU Mehedinți au fost înregistrate două apeluri care au semnalat efecte ale cutremurului în două localități.
„Primul apel semnala faptul că în orașul Baia de Aramă pe un bloc ANL câteva țigle sunt în pericol de cădere. Cel de-al doilea apel semnala fisuri în pereții unui imobil social din municipiul Drobeta Turnu-Severin, unde 22 de persoane s-au autoevacuat“, potrivit ISU Mehedinţi.
Pentru verificare celor sesizate echipaje operative de pompieri din cadrul Gărzii Baia de Aramă și Detașamentului Drobeta Turnu-Severin s-au deplasat în teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS