16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficul rămâne închis pe DN 57, până la jumătatea lunii februarie

Traficul rămâne închis pe DN 57, până la jumătatea lunii februarie

Traficul rutier pe DN 57, în zona Berzeasca, la limita judeţelor Caraş-Severin cu Mehedinţi, rămâne închis până la jumătatea lunii februarie, din cauza pericolului de cădere a unor blocuri de piatră de pe versantul învecinat drumului, decizia fiind luată de o comisie de experţi tehnici, a informat, vineri, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara.

Ca urmare a inspecţiei tehnice, s-a constatat că fenomenul de instabilitate a versantului este activ şi nu sunt îndeplinite condiţiile pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulaţiei rutiere, a precizat sursa citată.

„Săptămâna viitoare, versantul va fi escaladat de alpinişti, care vor verifica blocurile de stâncă şi vor executa lucrări de ranguire. Vor continua astfel, imediat ce condiţiile meteorologie vor permite, lucrările de curăţare a materialului aflat în echilibru precar. În etapa următoare, se vor executa şi operaţiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prăbuşire sau puternic fisurate”, se arată pe pagina de Facebook a DRDP Timişoara.

Este în curs o lucrare de stabilizare şi consolidare a versanţilor

În zona afectată de căderile de roci de zilele trecute de pe DN 57, la km 65+200, este în curs o lucrare de stabilizare şi consolidare a versanţilor, iar antreprenorul are obligaţia de a interveni, în regim de urgenţă, de fiecare dată când se constată o calamitate sau condiţii fizice adverse, naturale sau artificiale.

Toate măsurile sunt luate pentru ca traficul să fie reluat în condiţii de siguranţă, menţionează DRDP Timişoara.

Până la anunţarea unor noi măsuri, se va circula deviat pe ruta: DN 6 Orşova – DN 6 – DN 57B – Oraviţa – DN 57 – Moldova Nouă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS