5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNordul județului Mehedinți, sub cod galben de ploi

Nordul județului Mehedinți, sub cod galben de ploi

Zona de munte a județului Mehedinți se va afla, începând de astăzi, 1 octombrie, ora 17.00, sub atenționare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până duminică, 2 septembrie, la ora 6.00, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar, izolat, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, întregul județ se va afla sub atenționare meteorologică Cod Galben de intensificări ale vântului, duminică, 02 octombrie, în intervalul 06:00 – 20:00.

Sunt prognozate intensificări ale vântului

Începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în regiunea Olteniei, sunt prognozate intensificări ale vântului, care pot atinge viteze, în general, de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.
Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Mehedinți recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere, în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS