15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinți: 20 de pompieri, la datorie de Înviere prin biserici

Mehedinți: 20 de pompieri, la datorie de Înviere prin biserici

În vederea diminuării posibilităților de producere a unor evenimente nedorite în perioada Sărbătorilor Pascale, I.S.U. Mehedinți a luat măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție a cetățenilor.

Specialiștii Inspecției de Prevenire au derulat misiuni de control și informare preventivă la unitățile de cult, în scopul identificării și înlăturării cauzelor potențiale de incendiu și a altor nereguli specifice.        

În Noaptea de Înviere, 20 de pompieri mehedințeni vor veni în sprijinul  comunităților, desfășurând misiuni de asigurare și recunoaștere, cu caracter preventiv, la 14 biserici și mănăstiri din județ. Pentru asigurarea unui răspuns prompt, în cazul producerii unor situații de urgență, în apropierea lăcașurilor de cult la care se preconizează o afluență de credincioși, vor fi dislocate 5 autospeciale de intervenție.

Reguli și măsuri

Pentru ca bucuria Sfintelor Sărbători Pascale să nu fie umbrită de incidente neașteptate, reamintim cetățenilor necesitatea respectării câtorva reguli și măsuri simple, atât pe timpul slujbelor religioase, cât și în locuințe.

Credincioșii trebuie să manifeste prudență la utilizarea lumânărilor aprinse, care trebuie ținute la distanță față de haine și păr, evitând apropierea acestora de icoane sau obiecte de decor care ar putea lua foc. În scopul evitării supraaglomerării bisericilor și mănăstirilor, dar și pentru evitarea producerii unor accidente se recomandă desfășurarea slujbelor în aer liber.

La întoarcerea acasă, este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. Lumânările sau candelele aprinse nu vor fi lăsate nesupravegheate.

Se va acorda o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

De asemenea, lumânările aprinse sau alte surse de foc nu vor fi lăsate la îndemâna copiilor.

Parcarea autovehiculelor, în vecinătățile bisericilor, se va face astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze gabaritele căilor de acces pentru intervenție al autospecialelor de pompieri sau să fie împiedicat accesul la hidranții exteriori de incendiu.

Misiunile pompierilor mehedințeni sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

Orice început de incendiu va fi anunţat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS