5.3 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăLocalRestricții la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin

Restricții la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin

Incidența cumulată a cazurilor COVID-19 este mai mare de 6 la 1000 de locuitori în municipiul Drobeta-Turnu Severin. Din acest motiv, începând cu data de 05.10.2021, pentru o perioadă de 14 zile, se dispun noi măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2.

Astfel, începând cu data de 05.10.2021, se vor pune în aplicare următoarele măsuri:

Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5.00, cu următoarele excepţii:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

Măsurile nu se aplică persoanelor vaccinate

De precizat că măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Organizarea de evenimente

Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2.

Cinematografe, instituții de spectacole

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2.

La nivelul localităților, organizarea și defășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea publicului până la 50/% din capacitatea maximă a spațiului și purtarea măștii de protecție.Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2.

Activități în domeniul sălilor de sport și fitness

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2.

De asemenea, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să nu își organizeze și să nu își desfășoare activitatea în intervalul 22.00 – 5.00. Prin excepție, în intervalul orar menționat , operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Sancțiunile pentru nerespectarea noilor restricții impuse vor fi aplicate în conformitate cu legislația în vigoare.

Păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.
Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gata, s-a săturat! Eden Hazard vrea să plece de...

Căpitanul selecţionatei Belgiei, Eden Hazard, este decis să se...

ȘTIRI GdS