9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal59 sancțiuni contravenționale au aplicat jandarmii mehedințeni

59 sancțiuni contravenționale au aplicat jandarmii mehedințeni

Jandarmii  mehedințeni alături de politiști au continuat și în perioada 1 – 7 februarie, acțiunile de verificare a  modului de respectare a prevederilor Legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul activităților  comune  au fost verificate 175 de locații, respectiv piețe agroalimentare, terase, parcuri, zone aglomerate, gări si stații de transport din zona de competență, fiind verificate, totodată, 891 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantinare.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 59 sancțiuni contravenționale (28 amenzi și 31 avertismente) în valoare de 30.750 de lei,  pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară (nepurtarea măștii de protecție) și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea /libera circulație.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura pînă la încetarea măsurilor restrictive.

Cetăţenii trebuie să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție,  să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS