17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMisiuni ale jandarmilor mehedințeni, în perioada minivacanței de Crăciun

Misiuni ale jandarmilor mehedințeni, în perioada minivacanței de Crăciun

Jandarmii mehedințeni au acționat, în perioada 24 – 27 decembrie,  în aria de responsabilitate, în mod  independent dar și în sistem integrat,  pentru menținerea climatului de ordine si siguranță publică, prevenirea faptelor de natură antisocială și pentru verificarea măsurilor impuse de autorități în actualul context epidemiologic.

În perioada de referință, nu au fost înregistrate evenimente majore, de natură să tulbure grav ordinea și liniștea publică.  însă au fost situații în care au fost constatate abateri de la normele legale în vigoare. Astfel, în urma desfășurării misiunilor specifice  au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale (7avertismente și 11 amenzi), valoarea acestora ridicându-se la suma de 7100 lei. 

Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate persoanelor care nu au putut justifica prezența în spațiul public în intervalul orar 23.00-05.00, sau care nu au purtat masca  de protecție. De asemenea,  au existat si situații în care jandarmii au constatat aspecte de tulburare a ordinii și liniștii publice,  dar si apelarea în mod nejustificat  a numărului unic de urgență 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS