10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinți: Acțiuni pentru limitarea răspândirii noului coronavirus

Mehedinți: Acțiuni pentru limitarea răspândirii noului coronavirus

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului  Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

În perioada 2 – 8 noiembrie, pompierii mehedințeni au desfășurat 80 de acțiuni, șapte dintre acestea în colaborare cu cadre ale IPJ, fiind verificate 340 de obiective. Au fost vizate: 32 de unități de învățământ, 20 de sedii de primării, opt instituții publice și 280 de societăți comerciale, dintre care: 228 operatori economici și spații comerciale, 18 spații de alimentație publică, 15 benzinării, opt unități de turism, șapte târguri săptămânale, două centre comerciale, un supermarket și o piață. În urma verificărilor efectuate, pompierii mehedințeni au aplicat 59 de avertismente, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, săptămâna trecută, echipaje operative de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat 90 de misiuni, 72 dintre acestea pentru decontaminarea a 127 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar 18 pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19.

Reamintim cetățenilor, că doar împreună, respectând măsurile sanitare, impuse de autorități, putem combate acest virus care ne-a îngrădit libertatea și continuă să ne pună în pericol sănătatea. TREBUIE să conștientizăm că doar acționând responsabil, ne protejăm, atât pe noi, cât și pe ceilalți. Facem apel la cetățeni să:

  •  păstreze DISTANȚA și să evite aglomerațiile;
  •  poarte corect MASCA, prin acoperirea nasului și a gurii;
  •  mențină IGIENA MÂINILOR;
  •  evite CONTACTUL cu suprafețele comune;
  •  se DEZINFECTEZE după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS