21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAstăzi este Ziua Informării Preventive și Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Astăzi este Ziua Informării Preventive și Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

De fiecare dată, când ziua de 13 este marțea, vorbim despre Ziua Informării Preventive. De asemenea, în fiecare an, la data de 13 octombrie este sărbătorită Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

În acest an, marți 13 octombrie este o zi cu dublă semnificație, care atrage atenția asupra necesității prevenției, dar și a importanței reducerii riscului dezastrelor naturale.

Având în vedere dispunerea geografică a judeţului Mehedinţi, acesta este expus majorităţii categoriilor de hazarde naturale care se pot produce:

  • inundaţii,
  • cutremure,
  • alunecări de teren,
    fenomene meteorologice
  • periculoase,
  • însă anul acesta ne confruntăm cu manifestarea unui risc epidemiologic care și-a făcut simțită prezența, la nivel global, și a cărui particularitate, aceea de a fi nevăzut, îl face mai greu de controlat și combătut.

Este momentul să conștientizăm și să recunoaștem tenacitatea acestui adversar de temut, o provocare pentru siguranța noastră, a tuturor, și să dăm dovadă de unitate, responsabilitate și implicare, pentru a ieși învingători din această luptă.

Apărarea împotriva riscurilor implică cunoaşterea lor, însă, acest virus a câștigat deja o bătălie, semănând neîncredere și nesiguranță în rândul semenilor. Deși este cunoscută situația bolnavilor din secțiile de terapie intensivă, persoanele asimptomatice ne dau speranța că totul va fi bine.

Această pandemie este un semnal de alarmă, care a făcut ca riscul epidemiologic să detroneze toate celelalte riscuri manifestate până în prezent.

Astăzi, mai mult ca oricând, facem apel la cetățeni să conștientizeze că, doar împreună, respectând măsurile impuse de autorități, vom depăși această perioadă plină de încercări, și ne vom bucura, din nou, de libertatea avută înainte de apariția acestui virus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS