10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinți: Acțiuni în cadrul campaniei „Vacanță în siguranță!”

Mehedinți: Acțiuni în cadrul campaniei „Vacanță în siguranță!”

O nouă acțiune în cadrul campaniei de informare și prevenire „Vacanță în siguranță!” s-a desfășurat în localitatea Ponoarele din județul Mehedinți.

Pe lângă desfășurarea misiunilor  specifice de prevenire a faptelor antisociale, jandarmii sunt prezenți în zonele turistice sau în locurile  în care cetățenii doresc să desfășoare activități în aer liber,  pentru informarea și îndrumarea turiștilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-COV-2, dar și pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Pentru drumeții în siguranță și protejarea mediului,  jandarmii  vă recomandă să consultați prognoza meteo înainte de a pleca în drumeție, să vă echipați adecvat, dar și să alegeți traseele marcate. De asemenea, în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau al înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană. Pe vreme rea (ceaţă, ploaie, furtună), deplasaţi-vă în grup compact şi, din niciun motiv, nu rămâneţi în urma grupului.

 În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții puteți solicita ajutorul  structurilor specilazate prin  intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS