14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie de amploare în Mehedinți. 260 de polițiști au acționat

Razie de amploare în Mehedinți. 260 de polițiști au acționat

O razie de amploare a avut loc, ieri, în Mehedinți în urma căreia au fost depistate 5 infracțiuni și au fost aplicate 167 sancțiuni. Oamenii legii au efectuat 19 percheziții domiciliare și au pus în aplicare 5 mandate de aducere

Ieri, peste 260 de polițiști de la ordine publică, investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale au fost angrenați într-o razie, în județul Mehedinți.

Activitățile complexe ale polițiștilor au vizat infracțiuni de furt, de evaziune fiscal, contrabandă cu produse accizabile, infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, infracțiuni la regimul rutier, punerea în aplicare a unor mandate de executarea a pedepsei cu închisoarea.

În cadrul acestor activități au fost controlate 48 de societăți comerciale și au fost legitimate 650 persoane, fiind aplicate 167 sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.860 de lei.

Cercetați pentru braconaj

Polițiștii Serviciului Arme Explizivi și Substanțe Periculoase au efectuat 5 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de săvărșirea unor infracțiuni de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cadrul activităților au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 11 trofee de vânat, muniție deținută ilegal, dispozitive de iluminat și articole pirotehnice.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Polițiștii din cadrul Poliției oraș Strehaia au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de săvărșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Astfel, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 28 kg carne pentru care există suspiciunea ca provine din activitatea de braconaj, o armă și muniția aferentă.

În cauză, se continuă cercetarile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 Persoană cercetată pentru contrabandă

Polițiștii de la Poliția oraș Strehaia au efectuat o percheziție domiciliară, la o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de contrabandă. În cadrul activității, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 920 țigarete, provenite din activitatea ilicită. În cauză, se continuă cercetarile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Cercetați pentru tăinuire

Polițiștii Biroului Investigații Criminale au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de tăinuire.

În acest context, a fost identificată o armă pentru care deținătorul nu a putut prezenta documente de autorizare.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, au fost identificate mai multe componente de autovehicule, pentru care nu au fost prezentate documente legale de provenientă, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se continuă cercetarile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinurie.

Cercetați pentru furt calificat

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din probatoriul administrat, polițiștii au stabilit că acesta, la data de 16 iunie a.c.,             ar fi sustras dintr-o anexă, mai multe bunuri.

Prejudiciul, în valoare de 2.000 lei, a fost recuperat și restituit părții vătămate .

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Poițiștii Secției Poliție Rurală Vînju Mare au identificat doi bărbați, din localitatea  Jiana, bănuiți de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din probatoriul administrat, polițiștii au stabilit că la data de 12.04.2020, cei doi bărbați ar fi sustras dintr-o locuință, mai multe bunuri.

În cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică –  Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, au prins în flagrant delict un bărbat de 66 de ani, în timp ce sustragea dintr-o societate comercială, mai multe componente auto.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și a fost restituit părții vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 Polițiștii oraș Vînju Mare au identificat un tânăr de 14 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din probatoriul administrat, polițiștii au stabilit că tânărul, în perioada 08 mai -13 mai a.c., ar fi sustras dintr-o locuință, de pe raza localității, mai multe bunuri.

În cauză, cercetarile continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cercetați pentru conducerea unui autovehicul, fără permis de conducere

Polițiștii Biroului Rutier de la Poliția municipiului Drobeta Turnu-Severin au depistat în trafic, un bărbat de 33 de ani, din localitatea Șimian, în timp ce conducea un autoturism, având exercitarea  dreptului de a conduce autovehicule suspendată.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Polițiștii Postului de Poliție Rogova au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din localitatea Rogova, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit că autovehiculul nu era înmatriculat în circulație.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul, fără a poseda permis de conducere.

 Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un bărbat, din municipiul Drobeta Turnu Severin care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, fiind condamnat la 2 ani și 8 luni, pentru infracțiuni la regimul rutier.

Acesta a fost reținut și încarcerat în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

De asemena, a fost identificat un bărbat de 49 de ani, din localitatea Malovăț care poseda mandat european de arestare, emis de autoritățile judiciare, din Germania.

Bărbatul a fost reținut și depus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv, din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, urmând a fi extrădat.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS