21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: O minoră şi un bătrân au comis trei infracţiuni la un singur drum

Mehedinţi: O minoră şi un bătrân au comis trei infracţiuni la un singur drum

Polițiștii din Tâmna au procedat, aseară, la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a unui autoturism, condus de o tânără. Aceasta a oprit la aproximativ 100 de metri de echipaj, iar pasagerul din dreapta a schimbat locul cu șoferul, după care și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, care a fost oprit ulterior. În urma verificările efectuate s-a stabilit că șoferul inițial este o minoră de 16 ani, din comuna Bâcleș care nu posedă permis de conducere. Pasagerul din dreapta este un bărbat de 68 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, care i-a încredințat autovehiculul respectiv.

 Ambele persoane au fost testate cu privire la consumul de băuturi alcoolice, în cazul tinerei rezultatul fiind negativ. Pentru bărbatul de 68 de ani, etilotestul a indicat o valoare de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, încredințarea conducerii pe drumurile publice unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS