21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Bărbaţi arestaţi pentru furt

Mehedinţi: Bărbaţi arestaţi pentru furt

Doi bărbați din municipiul Drobeta Turnu Severin au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ei sunt cercetați pentru furt calificat după ce la sfârșitul lunii ianurie au sustras bunuri din socieți comerciale și locuințe. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80%.

Potrivit primelor informaţii oferite de reprezentanţii IPJ Mehedinţi, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale de la Poliția municipiului Drobeta Turnu Severin au fost sesizați de un bărbat de 53 de ani, din municipiu, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că pe parcursul nopții, din unitatea administrată au fost sustrase mai multe bunuri.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă a poliției care în urma investigațiilor efectuate a identificat doi bărbați de 25 de ani respectiv 52 de ani, ambii din Drobeta Turnu Severin, bănuiți că în noaptea de 31.01./01.02.2020 au pătruns în incinta societății, de unde a sustras bunuri și obiecte, în valoare de 6.000 de lei.

De asemenea, din probatoriul administrat polițiștii au stabilit că bărbatul de 25 de ani, este bănuit de comiterea altor două furturi, atât dintr-o societate comercială din municipiu cât și dintr-o locuință de pe raza localității Bălăcița, fapte comise în luna ianuarie a.c.

Prejudiciul total de 10.000 lei a fost recuperat în proporție de 80 % și a fost restituit părților vătămate.

Poliţiştii mehedinţeni mai transmit că vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cei doi bărbați fiind reţinuți pe baza de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar la data de 02.02.2020, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită de instanţa de judecată, care a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS