18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Incendiu la o locuinţă din Strehaia

Mehedinţi: Incendiu la o locuinţă din Strehaia

Pompierii mehedinţeni au acţionat la stingerea unui incendiu care a provocat pagube semnificative a izbucnit la o casă din oraşul Strehaia.

Au fost mobilizate pentru stingerea acestuia două echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Strehaia cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la două încăperi şi la acoperişul acesteia, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casa alăturată. În sprijin, a acţionat şi un echipaj din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin cu o autospecială de stingere. Deși incendiul a fost stins în limitele găsite, flăcările au cuprins materialele textile depozitate în cele două încăperi, tâmplăria din pvc, tavanele din lambriuri de lemn şi rigips, precum şi un calculator, degradându-se grinzile de la şarpanta din lemn şi învelitoarea din tablă, pe o suprafaţă de circa 100 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Alte patru incendii manifestate la locuinţe în localităţile: Balta Verde, Hotărani, Orşova şi Strehaia, au avut drept cauze probabile folosirea coşurilor de fum neizolate corespunzător faţă de materialele combustibile, dar şi coşurile de fum necurăţate.

Sfaturi pentru evitarea incendiilor

Pentru prevenirea unor tragedii, ca urmare a nerespectării de către cetăţeni a unor reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor, este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului. În podurile clădirilor, coşurile trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului( grinzi, astereală de lemn etc).
De asemenea, acestea se tencuiesc, atât pe interior, cât şi la exterior, şi se dau cu var, pentru a se observa cu uşurinţă eventualele fisuri.
ESTE INTERZIS a se folosi coşurile de zid necurăţate, netencuite sau deteriorate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS