37.3 C
Craiova
joi, 24 iunie, 2021
Știri de ultima oră Local Trei ambulanţe SMURD, noile dotări la ISU Drobeta

Trei ambulanţe SMURD, noile dotări la ISU Drobeta

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al judetului Mehedinţi are în dotare trei noi ambulanțe SMURD tip B. Noile ambulanțe SMURD vor asigura cetățenilor din judetul Mehedinţi un răspuns mai rapid și eficient în lupta cu secundele care pot face diferența dintre viață și moarte.

Noile  ambulanțe SMURD de tip B, care au fost introduse în intervenție în cadrul subunităţilor din municipiul Orşova şi oraşele Baia de Aramă şi Vânju Mare. Acestea le vor  înlocui pe cele  existente,  care  prezintă  un  grad  ridicat  de  uzură,  cele mai  multe  dintre  acestea  fiind  în  exploatare  din  anul  2009.

Ambulanțele SMURD tip B sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Ele pot fi, după caz, utilizate în acordarea primului-ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență. Dotarea ambulanței tip B este formată din echipamente și materiale sanitare care includ, după caz, un defibrilator semiautomat și medicamentele necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.
Tot în această perioadă, pentru eficienţa intervenţiilor desfăşurate în situaţii de urgenţă, în cadrul ISU Mehedinţi au intrat în dotare alte trei autospeciale, dintre care o autospecială pentru primă intervenţie şi comandă şi alte două microbuze pentru transportul personalului la intervenţii.
Cele două microbuze folosite pentru transportul pompierilor la intervenţii au fost achiziţioante în cadrul Proiectului Tranfrontalier România-Serbia, la care ISU Mehedinţi este partener.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rusia pregăteşte o taxă pentru exporturile de metale

Rusia intenţionează să introducă o taxă temporară pentru exporturile...

ȘTIRI GdS

Dezinsecție terestră pe domeniul public, în perioada 24.06-11.07.2021

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 24.06-11.07.2021, o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră a insecticidelor pe domeniul public, intervenție ce are ca...

Disputa „Odobleja“ – „Voltaire“, la o nouă rundă. Ce...

Consiliul Local Craiova a aprobat trecerea unui teren de sport şi a unei săli de sport din administrarea Liceului „Ştefan Odobleja“ în administrarea Liceului „Voltaire“. Proiectul a generat, ca de fiecare dată, discuţii aprinse.

Vâlcea: Pericolele în trafic explicate pe înțelesul copiilor

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Biroului Siguranță Școlară și Biroului de Analiza și Prevenirea Criminalității au fost prezenți în Râmnicu Vâlcea, în...

Judecător de la Tribunalul Dolj, suspendat din funcţie pentru...

Un judecător de la Tribunalul Dolj a fost suspendat din funcţie pentru o perioadă de şase luni de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)....

Ce subiecte au fost la proba de matematică de...

Ce subiecte au picat la examenul de matematică

Primele echipamente achiziționate cu fonduri europene au ajuns la...

Primele echipamente achiziționate în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” au fost...