17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Grevă japoneză la Hidroserv Porțile de Fier

Grevă japoneză la Hidroserv Porțile de Fier

150 de salariații ai Hidroserv Porțile de Fier au intrat în grevă japoneză. Aceștia sunt nemulțumiți de salarii și de faptul că sunt nevoiți să își cumpere singuri cele necesare pentru muncă.
De asemenea, acuză conducerea Hidroserv, instituție aflată în insolvență, că în ultimii ani a redus bugetul pentru investiții astfel că angajații care se ocupă de mentenanța instalațiilor de la Porțile de Fier sunt nevoiți să-și cumpere singuri sculele pentru reparații. Salariații și-au cumpărat salopete și chiar șurubelnițe, potrivit realitateademehedinti.net.

Sindicaliştii trag un semnal de alarmă

Președintele Sindicatului Porțile de Fier spune că barajul de la Porțile de Fier nu a mai fost reparat de 30 de ani și că oricând pot avea loc incidente ca cel din 2018, când a luat foc un transformator electric.
Prin acestă formă de protest se dorește tragerea unui semnal de alarmă atât asupra stării precare a instalațiilor hidroenergetice din cadrul Hidroelectrica. Se trage un semnal de alarmă și asupra modului în care sunt tratați cei care mențin prin munca lor funcționarea în siguranță a acestora.

„Dorim pe această cale să informăm opinia publică asupra situației reale dar și să atragem atenția factorilor de răspundere, inclusiv a serviciilor de informații, că s-a ajuns la limita suportabilității”, mai spun sindicaliștii.
Sindicaliștii Hidroserv spun că, în zilele următoare, protestatarilor de la Porțile de Fier li se vor alătura și angajați Hidroserv din Cluj și Vâlcea.

Hidroserv, datoare către salariații ei

Hidroserv este datoare salariaților circa 22 milioane lei, adică circa 20 la sută din totalul datoriilor societății, acestea fiind datorii înregistrate până în anul 2016 la intrarea în insolvență. De asemenea exista și datorii recente, din anul 2017, datorii ce conform legii, trebuiau plătite imediat salariaților. Practic, prin neplata sumelor aferente anului 2017, conducerea executivă a societății se află la limita săvârșirii unei infracțiuni, motiv pentru care Sindicatul Porțile de Fier va lua în viitorul apropiat, după consultarea membrilor săi, decizia de a depune plângere penală împotriva conducerii executive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Restricții de circulație pe DN7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că astăzi sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie pe DN 7, pentru efectuarea de...

Doi spanioli s-au răsturnat cu mașina la Cerna Sat

Doi tineri din Spania au ajuns joi, la spital, după ce s-au răsturnat cu mașina în albia pârâului Cărbune, între Cerna Sat,...

Eclipsă de lună prin penumbră. Când va fi vizibilă...

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din acest an se va produse vineri seară și va fi vizibilă și din România....
00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.