21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCod portocaliu de precipitații abundente, vânt și descărcări electrice în judetul Mehedinti

Cod portocaliu de precipitații abundente, vânt și descărcări electrice în judetul Mehedinti

Începând de astăzi, ora 18.00, și până mâine dimineață, la ora 06.00, judetul Mehedinti se va afla sub incidenta avertizarii meteorologice Cod portocaliu, care vizeaza instabilitate atmosferică accentuată, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp (sursa ANM).

Începând cu ora 17.00, la sediul ISU Mehedinți se va activa Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Intervenției din care fac parte reprezentanții ISU și ai celorlalte structuri MAI, dar si ai SGA Mehedinti.

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Informații despre persoane care se află în pericol sau au rămas izolate vor fi imediat anunțate prin numărul unic de urgență 112.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS