Două persoane de 66 și 67 ani, reținute de polițiști pentru contrabandă
Două persoane de 66 și 67 ani, reținute de polițiști pentru contrabandă

Două persoane de 66 și 67 ani au fost reţinute pentru contrabandă cu ţigări. Marţi, 12 iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în colaborare cu Postul de Poliție Prunișor au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 57 ani, din Craiova, judeţul Dolj. Alături de acesta au fost identificați doi pasageri de 66 respectiv 67 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin.


Asupra celor doi, polițiștii au descoperit două sacoșe în care se afla cantitatea de 10.012 țigarete, o singură marcă, ce nu aveau aplicată banderolă fiscală.
Față de cei doi pasageri, polițiștii au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de “contrabandă”. Ei au fost reținuţi pentru 24 de ore. Astăzi, 13 iunie, aceștia vor fi prezentați unității de parchet în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.
Întreaga cantitate de produse accizabile a fost ridicată în vederea confiscării.

187.500 țigarete, confiscate de la începutul anului

De la începutul anului 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 187.500 țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, în valoare de aproximativ 94.000 lei.