16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiElevi din Mehedinţi, în concursul „Cu viața mea apăr viața”

Elevi din Mehedinţi, în concursul „Cu viața mea apăr viața”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat, astăzi, 29 mai, începând cu ora 09.00, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, etapa judeţeană a concursului cu cercurile de elevi „Cu viața mea apăr viața”.
La concurs au participat cinci echipaje de elevi de gimnaziu de la Şcolile Iloviţa, Obârşia Cloşani, Butoieşti, Corlăţel şi Colegiul Naţional „Traian” şi trei echipaje de liceu de la Colegiul „Ştefan Odobleja”, Liceul Teoretic Cujmir şi Colegiul „Traian Lalescu” din Orşova.
Cu această ocazie, elevii au arătat că au cunoştinţe teoretice referitor la situaţiile de urgenţă, dar şi îndemânare, curaj şi spirit de echipă pe parcursul celor două probe practice:
– Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri”.
– Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”.
Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează, în fiecare an, în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.
De asemenea, prin participarea la acest concurs, elevii au posibilitatea de a învăța să adopte un comportament adecvat în cazul unor situații de urgență.
În urma clasamentului general, la gimnaziu, locul I a fost ocupat de către Școala Gimnazială Iloviţa , locul al II-lea de către Colegiul Naţional „Traian” și locul al III-lea de către Școala Gimnazială „Butoieşti”. La liceu, locul I a fost obținut de către Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja”, locul al II-lea de către Colegiul „Traian Lalescu” din Orşova și locul al III-lea de către Liceul Teoretic Cujmir.
Echipajele clasate pe primele trei locuri au fost premiate cu diplome, cupe, medalii şi premii în bani, oferite cu sprijinul Consiliului Judeţean Mehedinţi, iar cele clasate pe primul loc vor participa la etapa interjudeţeană a acestui concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS