5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 5000 de gulguţe vor lumina Parcul Rozelor la a șasea ediţie a Festivalului Luminii

Mehedinţi: 5000 de gulguţe vor lumina Parcul Rozelor la a șasea ediţie a Festivalului Luminii

Sub îndemnânul “Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”, cercetaşii severineni din cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” vor organiza sâmbătă, 25 mai 2019, a șasea ediţie „Festivalul Luminii”, în Parcul Rozelor.

„Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este acea de a-i face pe ceilalți fericiți.”- Sir Robert Baden Powell – fondatorul Mișcării Cercetășești
Festivalul Luminii – evenimentul național sincron al Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, revine la Drobeta-Turnu Severin cu a șasea ediţie pe 25 mai 2019 în Parcul Rozelor pentru a vă reaminti de lucrurile mărunte care fac viața mai frumoasă în fiecare zi. Astfel, de șase ani, cercetașii oferă comunității prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și clipe minunate petrecute în aer liber alături de cei dragi în cadrul Festivalului Luminii. În fiecare an, pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii apelează la gulguţe, cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.
Începând cu ora 17:00 până la ora 23:00, severinenii şi nu numai, sunt aşteptaţi sâmbătă să participe la o diversitate de ateliere pregătite de cercetaşi atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. La ateliere vor învăţa să facă gulguţe, brăţări, noduri, baloane uriaşe de săpun, să dezlege enigme și să îndeplinească provocări. Copiii vor fi pictaţi pe faţă cu floarea de crin, simbolul cercetăşiei, şi vor putea participa la multe jocuri pentru copii. Vizitatorii pot veni să se relaxeze într-o zonă unde se va cânta live, sau aducându-şi o carte pe care o pot citi în zona de liniște – și pe care apoi o pot dărui mai departe, la atelierul „Blind date with a book”, unde se face un schimb de cărți pe nevăzute. Ca în fiecare an, cercetaşii pregătesc “Copacul cu dorinţe”, în care se pot pun bileţele cu propriile dorinţe. De asemenea, vizitatorii pot participa la aprinderea lumânărilor din cele 5.000 de gulguţe.
Accesul la eveniment este liber, iar Festivalul Luminii este o ocazie de a îi cunoaşte mai bine pe cercetaşi şi de a afla cum pot deveni cercetaşi atât copiii, precum şi adulţii. Aşadar, severinenii sunt invitaţi să vină şi să descopere frumuseţea celei mai mari mişcări de tineret de pe glob şi să afle cum, prin educaţie şi implicare, cercetaşii lasă lumea un pic mai bună decât au găsit-o. La plecarea din parc, cu siguranţă, vizitatorii vor reflecta la “Care sunt micile bucurii personale și cu cine le împărtășesc? Şi ce lucruri mărunte fac pentru a proteja natura?”

Programul Festivalului Luminii, 25 mai 2019

14:00-16:30 Decorarea cu gulguțe a Parcului Rozelor și pregătirea atelierelor,
17:00-21:30 Desfășurarea atelierelor,
20:00-20:30 Aprinderea gulguțelor,
22:00-23:00 Chităreală,
23:00-24:00 Strângerea definitivă a atelierelor și curățarea parcului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS