159 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii rutieri în acest weekend. Oamenii legii au reținut 41 permise de conducere și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 81.855 de lei.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele mehedintene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi, totodată, îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 159 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 81.855 lei și au fost reţinute în vederea suspendării un număr de 41 permise de conducere.
Polițiștii au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere și au intervenit la 2 accidente rutiere.
Astfel, 77 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 50 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 6 conducători auto au fost sancţionaţi pentru lipsa documentelor, 6 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pietonilor, iar 7 abateri au fost constatate și sancționate pentru depășire neregulamentară.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.