21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi20 de solicitări înregistrate la ISU Mehedinţi în ultimele 24 de ore

20 de solicitări înregistrate la ISU Mehedinţi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost înregistrate 20 de solicitări în situaţii de urgenţă, 14 dintre acestea fiind destinate acordării asistenţei medicale de urgenţă.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru salvarea victimelor a două accidente rutiere, primul produs în municipiul Drobeta Turnu Severin, în care un biciclist a fost lovit de un autoturism, la intersecţia bulevardului T. Vladimirescu cu strada Crişan, iar cel de-al doilea produs între două autoturisme pe DN6, în localitatea Şimian. Accidentele s-au soldat cu trei victime, care au primit primul ajutor medical de la echipajele medicale SMURD şi SAJ, ulterior fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Dr. Tr. Severin.

Joi după-amiaza, două echipaje din cadrul Gărzii Baia de Aramă au intervenit cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD pentru salvarea unei persoane electrocutate căzute de la înălţime, în localitatea Brebina – Baia de Aramă. Persoana care căzuse de pe acoperişul casei, de la o înălţime de circa 4 m, pe un alt acoperiş, a fost coborâtă la sol de către pompieri. După acordarea primului ajutor medical de urgenţă, aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Dr. Tr. Severin.

Pompierii mehedinţeni au intervenit şi pentru stingerea a două incendii, primul izbucnit la resturi menajere într-un canal tehnologic al unei centrale termice din Drobeta Turnu Severin, iar cel de-al doilea manifestat la anvelopa unui autotren, aflat într-o parcare, pe DN6, în zona viaductului Pădina Cetăţuii.
Incendiul izbucnit la autotren, în această dimineaţă, a fost anunţat de un pompier, plt. maj. Toader Claudiu, care, aflat în timpul liber, a intervenit cu mai multe stingătoare pentru localizarea incendiului, până la sosirea colegilor. Cauzele probabile de izbucnire au fost determinate de crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul, respectiv defectarea pe timpul exploatării – sistem de frânare blocat.

Tot în această dimineaţă, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit pentru deblocarea uşii unui apartament, în interiorul căruia se afla o femeie, în vârstă de circa 82 de ani. Pompierii au ajuns la bătrână, pătrunzând printr-o fereastră a apartamentului, situat la etajul al doilea. Aceasta nu a necesitat îngrijiri medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS