În acest weekend, echipajele de poliţie rutieră au desfăşurat activităţi specifice pe principalele artere intens circulate, în vederea fluidizării circulației şi prevenirii blocajelor, în special la orele de vârf când se înregistrează o creştere semnificativă a valorilor traficului.
Activităţile preventive desfăşurate de poliţiştii Serviciului și Biroului Rutier s-au materializat în controlarea a 337 de autovehicule și legitimarea unui număr de 364 persoane, fiind aplicate 223 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 94.535 de lei.
Desfăşurătorul abaterilor constate, pe drumurile publice din judeţ, este următorul: viteză excesivă – 102 sancţiuni contravenţionale, necuplarea centurii de siguranţă în timpul deplasării – 41 de sancţiuni contravenţionale, abateri săvârşite de pietoni – 8, abateri constatate pentru lipsa documentelor – 8, abateri pentru defecțiuni tehnice constatate – 3, iar alte abateri – 61.
În cadrul activităților desfășurate au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă determinată, 31 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.