10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Acţiuni de prevenţie în câteva şcoli din judeţ

Mehedinţi: Acţiuni de prevenţie în câteva şcoli din judeţ

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat și desfăşurat o acțiune de informare și prevenire la Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul’’ din orașul Strehaia.
Această activitate s-a desfăşurat în cadrul proiectului PREVENTIN, care are ca scop creșterea gradului de conștientizare (informare) a copiilor și tinerilor (elevi) din județul Mehedinți cu privire la riscurile comportamentelor deviante și delincvente asupra dezvoltării personale și vieții ulterioare ca tineri și adulți.
Poliţiştii au purtat discuţii interactive cu elevii unității de învățământ pe următoarele subiecte:
-problematica consumului de alcool, tutun şi a drogurilor ilegale;
-prevederi legislative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri;
-prevenirea traficului de persoane;
-siguranța pe internet.
Au avut loc activități educaționale de conștientizare, prezentare de informații și discuții interactive pe marginea temelor abordate în colaborare cu partenerii de la CJRAE și CPECA Mehedinți.

Tot ieri, poliţiştii Biroului Ordine Publică – Compartimentul Proximitate din cadrul Poliţiei mun. Drobeta Tr. Severin au participat la două ședințe educativ-preventive cu elevii Colegiului Naţional Gheorghe Ţiţeica, respectiv Școlii Gimnaziale „Dimitrie Grecescu”, din municipiu.
În prezența cadrelor didactice, poliţiştii au prezentat elevilor teme privind prevenirea faptelor cu violenţă în scoli, efectele negative ale rețelelor de socializare asupra minorilor precum şi ale consumului de alcool și substanțe interzise.
De asemenea, au fost purtate discuții privind prevenirea faptelor cu violență în unitățile de învățământ, delicvenței juvenile și a absenteismului şcolar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS