Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat și desfăşurat o acțiune de informare și prevenire la Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul’’ din orașul Strehaia.
Această activitate s-a desfăşurat în cadrul proiectului PREVENTIN, care are ca scop creșterea gradului de conștientizare (informare) a copiilor și tinerilor (elevi) din județul Mehedinți cu privire la riscurile comportamentelor deviante și delincvente asupra dezvoltării personale și vieții ulterioare ca tineri și adulți.
Poliţiştii au purtat discuţii interactive cu elevii unității de învățământ pe următoarele subiecte:
-problematica consumului de alcool, tutun şi a drogurilor ilegale;
-prevederi legislative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri;
-prevenirea traficului de persoane;
-siguranța pe internet.
Au avut loc activități educaționale de conștientizare, prezentare de informații și discuții interactive pe marginea temelor abordate în colaborare cu partenerii de la CJRAE și CPECA Mehedinți.

Tot ieri, poliţiştii Biroului Ordine Publică – Compartimentul Proximitate din cadrul Poliţiei mun. Drobeta Tr. Severin au participat la două ședințe educativ-preventive cu elevii Colegiului Naţional Gheorghe Ţiţeica, respectiv Școlii Gimnaziale „Dimitrie Grecescu”, din municipiu.
În prezența cadrelor didactice, poliţiştii au prezentat elevilor teme privind prevenirea faptelor cu violenţă în scoli, efectele negative ale rețelelor de socializare asupra minorilor precum şi ale consumului de alcool și substanțe interzise.
De asemenea, au fost purtate discuții privind prevenirea faptelor cu violență în unitățile de învățământ, delicvenței juvenile și a absenteismului şcolar.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.