Acasă Local Mehedinţi Peste 200 de elevi vor vizita ISU Mehedinţi

Peste 200 de elevi vor vizita ISU Mehedinţi

-

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va primi vizita elevilor și preșcolarilor din cadrul unităților de învățământ din județ, care şi-au exprimat dorinţa.
În cadrul programului „Școala Altfel”, peste 200 de elevi şi preşcolari vor participa, în această săptămână, la ateliere care vizează însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor medical, dar și la ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție și accesoriilor din dotarea pompierilor mehedinţeni.
Totodată, la solicitarea unei instituţii de învăţământ din municipiul Dr. Tr. Severin, în data de 17 aprilie a.c., un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenţie va fi prezent în mijlocul elevilor pentru a-i învăţa cum să se comporte în situaţii de urgenţă.
Valorificând potenţialul educaţiei nonformale, instituţia noastră își propune desfăşurarea unor activităţi interactive cu preşcolarii şi elevii, la sediile subunităţilor de pompieri. Aceste activităţi educative oferă oportunitatea de a cunoaşte detalii despre munca salvatorilor profesionişti şi vizează adoptarea unui comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
Astfel, în perioada 15-19 aprilie, la sediile ISU Mehedinţi, prin intermediul atelierelor organizate, ne dorim să prezentăm, într-un mod atractiv, specificul instituţiei, misiunile salvatorilor mehedinţeni, dar și sfaturi utile, care aplicate corect, pot salva vieți.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.