11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Campanie națională de prevenire a criminalității în mediul rural

Mehedinţi: Campanie națională de prevenire a criminalității în mediul rural

În perioada aprilie – iunie 2019 se va derula campania naţională de prevenire a criminalității din mediul rural – “Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, lansată de Poliţia Română în parteneriat cu OMV Petrom S.A.

SCOPUL CAMPANIEI: Reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segementele infracționale care se manifestă cu precădere în mediul rural.
• Direcţii de acţiune:
A. Transmiterea mesajelor cu caracter preventiv prin intermediul canalelor de informare în masă.
B. Distribuirea către beneficiari a unor materiale cu conținut preventiv.
C. Organizarea de acţiuni pentru grupurile ţintă.

În județul Mehedinți, activitățile campaniei se vor derula prin colaborarea între structurile de prevenire, ordine publică și poliție rutieră și vor consta în:
– Participarea la întâlniri cu elevii și cadrele didactice în unitățile de învățământ de la nivelul comunităților din mediu rural;
– Desfășurarea unor acțiuni de promovare a campaniei și diseminarea de informații preventive către publicul țintă, cu ocazia diverselor manifestări/evenimente din plan local (întâlniri ale cetățenilor cu autoritățile publice, festivaluri, târguri);
– Realizarea unor activități ”door to door” pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate.

Astăzi, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Serviciul Rutier, au organizat și desfășurat o acțiune preventivă de tipul ,,door to door’’, pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate în cadrul campaniei naționale de prevenire a criminalității în mediul rural ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură !’’ . Scopul campaniei constă în reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, cu precădere din zonele rurale.
Acțiunea a avut loc în comuna Ilovăț din județul Mehedinți, beneficiari fiind persoanele vârstnice care locuiesc singure sau în zone izolate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS