14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiZiua Porților Deschise la Jandarmeria Mehedinți

Ziua Porților Deschise la Jandarmeria Mehedinți

Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți a organizat astăzi acțiunea ,,Ziua Porților Deschise pentru copii”.
Invitației lansate de jandarmi au răspuns peste 300 de elevi însoțiți de cadrele didactice din școlile si liceele mehedințene. Jandarmii i-au întâmpinat pe micii musafiri cu baloane și stegulețe după care i-au condus în incinta inspectoratului.
Au fost prezentate standuri expoziționale cu ținuta specifică misiunilor, armament și tehnica din dotarea structurilor de ordine publică, trusa criminalistică, tehnica de comunicații, autospecialele pe care jandarmii le folosesc în diferite misiuni. Cei interesați de a urma o carieră în domeniu au primit informații despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.
Cele mai așteptate momente au fost exerciţiile demonstrative constând în exerciții de autoapărare, spargeri de obiecte dure, elemente de dresaj canin, dar si o simulare a unei situatii privind restabilirea ordinii publice.
Manifestările s-au organizat în contextul sărbătoririi la data de 3 aprilie a.c., a 169 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS