10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Nişte escroci au furat banii din donațiile pentru un copil bolnav de leucemie

Mehedinţi: Nişte escroci au furat banii din donațiile pentru un copil bolnav de leucemie

O înșelăciune de 27.000 de euro a fost făcută pe Facebook în numele unui copil din Strehaia, judeţul Mehedinţi, aflat pe patul de spital în suferință. Infractorii au furat dintr-o campanie umanitară toate informațiile medicale ale copilului, după care au făcut propria campanie de strângere de fonduri. Doar că banii nu au ajuns la copil, ci în buzunarele escrocilor. Copilul este internat la spitalul Fundeni, unde primește tratament, iar banii care au mers spre escroci îi pot salva viața.
Copilul a fost diagnosticat cu leucemie anul trecut. Pentru că tratamentul era foarte costisitor, părinții au creat pe o rețea de socializare un cont unde cei care vor să ajute pot dona bani.
Familia nu a vrut să folosească imaginea micuțului pentru campanie, în schimb, indivizii au sensibilizat foarte mulți oameni folosind imagini cu un copil aflat pe patul de spital, cu branula în mână. Sesizată de o fundație din București, familia a reușit să dea de urma escrocilor.
Aceștia, care sunt din Constanţa, au șters imediat contul, făcut pe numele unei femei care locuiește în Spania și care spune că nu știa nimic de această poveste. Potrivit oamenilor legii în contul femeii din Spania au fost descoperit 6.000 de lei, din donaţii.
Cazul a fost preluat de ofițerii DIICOT Mehedinţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin. iar escrocii sunt cercetați pentru înșelăciune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS