11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiRazii ale poliţiştilor mehedinţeni

Razii ale poliţiştilor mehedinţeni

Polițiștii Biroului Rutier în colaborare cu Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Drobeta Turnu Severin au organizat o acţiune pe raza municipiului pentru identificarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversarea părţii carosabile, pe trecerea pentru pietoni. Cu ocazia activității desfășurate au fost controlate 25 de autovehicule și legitimate 27 persoane, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 4205 lei.

Polițiștii Biroului Rutier în colaborare cu Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au organizat. pe 22 februarie, o acţiune, pe raza municipiului, pentru respectarea regimului legal de viteză de către conducătorii de autovehicule. Cu această ocazie au fost controlate 15 autovehicule și legitimate 22 persoane, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.450 lei, șase dintre aceste pentru depășirea vitezei pe diferite artere de circulație.

Polițiștii Biroului Rutier-Drumuri Europene și Naționale au organizat, în zilele de 23 – 24 februarie, o acţiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, a normelor privind efectuarea manevrei de depăşire și neutilizarea centurii de siguranță/sistemelor de retenție, pe DN 6, DN 56A și DN 67, ocazie cu care au fost controlate 51 de autovehicule și legitimate 68 persoane, fiind aplicate 90 de sancțiuni contravenționale în valoare de 36.200 lei. Din numărul total de sancțiuni aplicate, 34 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză, 21 pentru lipsa utilizării centurii de siguranță, polițiștii reținînd în vederea suspendării 166 permise de conducere.

Polițiștii orșoveni, pe 23 februarie, au depistat un bărbat de 30 ani, din municipiul Orșova, județul Mehedinţi, care a condus un autoturism sub influența alcoolului, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit un alt autovehicul staționat în afara părții carosabile.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Orșova unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevazută și pedepsită de art. 336, alin. 1, din Codul Penal.

Activitățile preventive desfășurate de polițiștii mehedințeni în ultimele 72 de ore s-au materializat în aplicarea a 472 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 218.695, 108 intervenții la evenimente, 33 dintre acestea sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și depistarea în flagrant a 9 persoane, bănuite de comiterea de infracțiuni. Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au reținut 41 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare. Nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave, fiind constatate 4 infracțiuni la regimul rutier.

Constatări în trafic

Polițiștii Biroului Ordine al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, au depistat un bărbat de 29 ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Iuliu Maniu, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 335, din Codul Penal.
De asemenea, s-a luat măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 ore, iar în ziua de 23.02.2019, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ieri, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, au depistat un tânăr de 22 ani, din municipiu, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Dorobanţi, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS