202 sancţiuni contravenţionale aplicate participanților la trafic în ultimele 72 de ore. 68 de șoferi au fost sancționați pentru depășirea limitei legale de viteză, iar 36 de conducători auto și pasageri au fost amendați pentru lipsa utilizării centurii de siguranță. Valoarea tuturor amenzilor aplicate depășește 102.000 de lei.

Activităţile preventive desfăşurate de poliţiştii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Europene și Naționale în colaborare cu Biroul Rutier, au dus la controlarea a 267 de autovehicule si legitimarea unui număr de 315 persoane, fiind aplicate 202 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 102.215 lei.

Desfăşurătorul abaterilor constate, pe drumurile publice, este următorul:
Depășirea limitei legale de viteză – 68 conducători auto; lipsa utilizării centurii de siguranţă pe timpul deplasării – 36 sancţiuni contravenţionale, abateri săvârşite de pietoni – 12, abateri constatate pentru lipsa documentelor – 4, efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire – 4 sancțiuni, alte abateri – 78.
În cadrul acţiunilor, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată, 36 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare, fiind constatate 4 infracțiuni la regimul rutier.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.