Acasă Local Mehedinţi Mehedinţi: Cercetaţi pentru braconaj

Mehedinţi: Cercetaţi pentru braconaj

-

Doi bărbați din municipiul Dr.Tr.Severin sunt cercetați de polițiști pentru braconaj/Ei au vânat rațe sălbatice pe un alt fond de vânătoare și nu pe cel prevăzut în autorizație

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat doi bărbați de 53 și 62 ani, ambii din Dr. Tr. Severin, jud. Mehedinți, în timp ce practicau vânătoarea pa raza județului Mehedinți, pe un fond cinegetic ce aparține unei agenții de profil din județul Gorj și pentru care nu dețineau documente legale.
Persoanele în cauză aveau asupra lor cinci rațe sălbatice împușcate, iar cu ocazia controlului s-a constatat că aceștia dețin autorizație de vânătoare la specia respectivă însă pe un alt fond de vânătoare ce aparține A.J.V.P.S. Mehedinți.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută de art. 42 alin. 1, lit. k, din Lg 407/2006, armele letale de vânătoare și cele cinci rațe fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În anul 2018, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 39 de percheziții domiciliare, au dispus măsuri preventive față de 7 persoane, și au ridicat în vederea confiscării 171 kg carne de vânat.
De asemenea, oamenii legii au confiscate 76 de arme letale din care 9 deținute ilegal precum și 104 arme neletale, de diferite calibre și cantitatea de 1.260 cartușe, marea majoritate a acestora deținute fără respectarea condițiilor legale.

ȘTIRI VIDEO GdS