22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiWeekend de foc pentru pompierii mehedinţeni

Weekend de foc pentru pompierii mehedinţeni

Pompierii mehedinţeni au acţionat, în perioada 4 – 7 ianuarie, pentru stingerea a 11 incendii, patru dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată şi alte şapte la locuinţe şi depozite de furaje.
Incendiile izbucnite la vegetaţie uscată s-au manifestat pe raza localităţilor Dudaşul Schelei, Dudaşul Cerneţiului, Halânga şi Dubova şi au cuprins peste 17 ha de teren, din cauza folosirii focului în spaţii deschise fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Pentru stingerea acestora a fost nevoie de autospeciale cu apă din cadrul subunităţilor de intervenţie.

Şase dintre incendiile produse în această perioadă la locuinţe s-au manifestat în localităţile Pătulele, Dr.Tr.Severin, Oreviţa Mare, Gvardeniţa şi Orşova şi unul la mai multe clăi de fân în localitatea Dâlma. Pentru stingerea acestui incendiu, care a izbucnit duminică noaptea, la ora 01.52, au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Baia de Aramă, cu două autospeciale cu apă și spumă. Au fost cuprinse de flăcări un conac, construit din lemn și învelitoare de țiglă, pe o suprafaţă de cca. 30 mp, precum și 27 de clăi de fân în 6 locații. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor produse în localitatea Dâlma a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiile. Pompierii au intervenit timp de peste cinci ore pentru a stinge în totalitate flăcările.
Un incendiu care a impus intervenţia imediată a mai multor echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin a avut loc, în această dimineaţă, pe B-dul I.C. Brătianu din municipiul Dr.Tr.Severin, în jurul orei 06.45, la acoperişul unei case şi al unei anexe, pe o suprafaţă totală de aprox. 50 mp. Cauza probabilă care a determinat izbucnirea incendiului a fost neprotejarea faţă de materialele combustibile din jur a coşului de evacuare a fumului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS