10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Mehedinţi Incendii de vegetaţie uscată în Mehedinţi

Incendii de vegetaţie uscată în Mehedinţi

În acest weekend, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a 18 incendii: 14 dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată, două la locuinţe şi alte două la depozite de furaje.

Cele 14 incendii de vegetaţie uscată s-au manifestat în localităţile: Drobeta Turnu Severin – zona Schela Cladovei şi Calea Târgu Jiului, Pătulele, Jiana, Zegaia, Şimian, Strehaia, Vânju Mare, Iloviţa, Fântâna Domnească, Burila Mică şi Jidoştiţa (3), flăcările cuprinzând circa 80 de hectare de vegetaţie uscată. În localitatea Jidoştiţa, unul dintre incendiile care s-a manifestat la vegetaţia uscată a afectat şi circa 30 de buşteni de viţă de vie, dar şi circa 15 pomi fructiferi. Pentru toate cele 14 incendii, cauza probabilă a izbucnirii lor a fost determinată de folosirea focului deschis în spaţii deschise.

Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă generate de folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi recomandă cetăţenilor ca arderea să se execute: în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă, şi în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii, dar şi fără a afecta reţelele electrice şi de comunicaţii.
De asemenea, cetăţenii trebuie să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii, să nu părăsească locul arderii înainte de a stinge focul şi să nu acopere focarele cu pământ.
Totodată facem precizarea că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...