Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat, ieri, o acțiune pe linia respectării legislației privind deșeurile și substanțele periculoase, ocazie cu care, la o sociatate comercială de pe raza orașului Strehaia, județul Mehedinți, au fost identificate mai multe produse de protecție a plantelor ce avea termenul de valabilitate expirat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”, faptă prev.și ped. de art. 98, alin. 5, lit. B, din OUG 195/2005, produsele fiind indisponibilizate și lăsate în custodia gestionarului societății.
Totodată, polițiștii au stabilit că acesta efectua activități de prestări servicii cu produse de protecție a plantelor fără a deține autorizație în acest sens, fapt pentru care persoana respectivă s-a luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în cuantum de 1500 lei.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.