8.9 C
Craiova
vineri, 29 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Mehedinţi Mehedinţi: Deșeuri periculoase descoperite de polițiști în urma unui control

Mehedinţi: Deșeuri periculoase descoperite de polițiști în urma unui control

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat, ieri, o acțiune pe linia respectării legislației privind deșeurile și substanțele periculoase, ocazie cu care, la o sociatate comercială de pe raza orașului Strehaia, județul Mehedinți, au fost identificate mai multe produse de protecție a plantelor ce avea termenul de valabilitate expirat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”, faptă prev.și ped. de art. 98, alin. 5, lit. B, din OUG 195/2005, produsele fiind indisponibilizate și lăsate în custodia gestionarului societății.
Totodată, polițiștii au stabilit că acesta efectua activități de prestări servicii cu produse de protecție a plantelor fără a deține autorizație în acest sens, fapt pentru care persoana respectivă s-a luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în cuantum de 1500 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rinitele alergice sezoniere afectează până la o treime din...

Polenul, dar și vegetația urbană, prin prezența plantelor alergizante (ambrozia) cresc riscul dezvoltării afecțiunilor alergice. Prevalența condițiilor alergice s-a mărit semnificativ în...

Modernizare mai scumpă pentru trei străzi din Craiova

Strada Plopului, Mesteacănului şi Trandafirului sunt trei străzi dintr-un pachet de 27 care vor fie modernizate pe acordul-cadru până la sfârșitul anului...