Acasă Local Mehedinţi Mehedinţi: Măsuri pentru o minivacanţă sigură

Mehedinţi: Măsuri pentru o minivacanţă sigură

-

Peste 600 de poliţişti vor fi la datorie, pe toată perioada minivacanţei, dar şi pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ( Sfânta Marie). Oamenii legii vor acţiona pentru siguranţa tuturor celor care participă la evenimente, activităţi cultural-artistice, sportive sau de recreere şi pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier pe principalele căi spre/dinspre staţiunile turistice.

În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului cât şi pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 15 – 19 august, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.
Astfel, peste 120 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile şi zonele unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice inclusiv în aer liber cu participarea unui public numeros şi un aflux de persoane spre zonele turistice şi de agrement (Pădurea Crihala, Valea Jidoştiţei, Vodiţa, Bahna Clisura Dunării, etc).
Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, peste 460 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 90 de la rutieră, peste 20 de la investigaţii criminale, 5 de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, restul fiind de la alte formaţiuni.

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acţiona peste 50 de patrule, majoritatea auto.
Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele tronsoane de drumuri naţionale
şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor ce converg către localităţile şi zonele turistice şi de agrement.
Poliţiştii vor fi sprijiniţi în activităţile ce le vor întreprinde şi de către luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.
De asemenea, vor fi utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărindu-se, mai ales, prevenirea şi combaterea vitezei.
Structurile de poliţie transporturi vor patrula, zilnic, în trenurile de călători, în staţiile şi triajele de cale ferată.

Pentru ca distracția să se îmbine cu siguranța în minivacanță, se recomandă:
– Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime.
– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător! Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant.
– Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!
– Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!
– Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.
– Nu participaţi la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profită de naivitatea celor tentaţi de câştiguri facile şi sesizaţi, de îndată, poliţiştii.
– Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!
– Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră.
– Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii! Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor.
– Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!
– Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.
Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

ȘTIRI VIDEO GdS