17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Cercetaţi pentru infracțiuni economice

Mehedinţi: Cercetaţi pentru infracțiuni economice

În cursul lunii august, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat urmărirea penală față de o persoană de 28 ani, din județul Mehedinți, fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de desfășurarea fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc.
În concret, în cursul anului 2017 cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al societății comerciale deținută pe raza jud. Mehedinți, activitate organizată pe linia respectării prevederilor legale referitoare la jocurile de noroc, s-a constatat că în locația respectivă se desfășurau activități din domeniul jocurilor de noroc prin intermediul unor mijloace de joc tip slot-machine, fără a deține licență de organizare a jocurilor de noroc și autorizații pentru exploatarea jocurilor de noroc, conform OUG nr. 77/2009 și HG nr.870/2009, cauzându-se un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în valoare de 1.080.314 de .

Aceleași efective de polițiști au continuat urmărirea penală față de un bărbat de 43 ani, din municipiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar, faptă prev. și ped. de art. 90 alin.1 lit. b din Legea nr. 84/1998.
Persoana în cauză, la data de 27.01.2018, a fost depistată în târgul săptămânal din mun. Dr. Tr. Severin, în timp ce oferea spre comercializare peste 180 articole de îmbrăcăminte de diferite mărci, ce prezentau caracteristici de contrafacere, având inscripționate sigle şi/sau mărcii protejate intelectual, fără a deţine documente care să ateste proveniența, calitatea, garanţia şi/sau originalitatea, precum şi nici documente care să ateste acordul titularilor drepturilor de marcă pentru comercializarea acestor mărfuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS