Festivalul naţional de satiră şi umor „La porţile râsului” se va desfăşura, în perioada 8 – 10 Iunie, în Drobeta Turnu Severin. Festivalul va fi organizat pe mai multe secțiuni: interpretare  trupe de teatru de liceeni, studenţi sau particulare), secțiunea epigramă umoristică, secțiunea fotografie umoristică și secțiunea caricatură.

Juriul si invitați de onoare vor fi format din personalităţi ale vieţii culturale, actori, regizori, scriitori, specialişti ai instituţiilor de profil din ţară, radio si televiziune: Dorel Vișan (actor/scriitor), Florin Zamfirescu (actor/decan UNATC), Cornel Udrea (scriitor), Adrian Fetecău (umorist/grupul Vouă), Marilena Dumitrescu (scenarist),
Gogu Neagoe (caricaturist), Sorin Vidan (scriitor), Doinita Oancea (actriţă), Costi Bădet (actor/producător evenimente).

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.