Mehedinți: Ploile torențiale și grindina au distrus culturile oamenilorOltenia intră de după-amiază sub avertizare cod galben de ploi. Atenționarea meteorologică se va menține până mâine. După câteva zile cu ploi, urmează o altă perioadă cu instabilitate atmosferică accentuată. Va ploua torențial în Dolj, Olt, Mehedinți, Gorj și Vâlcea, unde cantitățile de apă vor depăși 30 de litri pe metru pătrat. Meteorologii anunţă averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

Diseară și la noapte, în Oltenia va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și izolat chiar 50-60 l/mp. Vor mai fi afectate Maramureșul, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul și nordul Munteniei și zona de munte a Banatului și Crișanei.

În Mehedinți și Argeș, ploile torențiale și grindina au distrus tot ce aveau oamenii prin grădini. Legumele, pomii fructiferi și vița de vie n-au avut nicio șansă, în condițiile în care stratul de gheața a ajuns să măsoare chiar și 10 centimetri.

În satul Cerneţi sunt multi cultivatori de legume. Grindina căzută a distrus aproape toate produsele pe care oamenii urmau să le vândă în piețe.


La Halânga 20 de minute a bătut grindina, iar pământul, grădinile și curțile localnicilor au fost acoperite de un strat de gheata ca în mijlocul ierni

Au fost grav afectate culturile de porumb, vița de vie și pomii fructiferi, dar pagubele cele mai mari sunt în grădinile de legume.


Comenteaza acum

Alte stiri

19 mai 2019

Meteorologii anunță ploi în aproape toată țara

Meteorologii anunţă că vremea va continua să fie instabilă, până marţi dimineaţa, în cea mai mare parte a ţării fiind prognozate ploi torenţiale, grindină şi vânt. Potrivit informării meteorologice emise sâmbătă, în cea mai mare parte a ţării ...

Sumarul ediției de duminică, 19 mai 2019

Top