21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinți: Prins de poliție cu o armă furată din Germania 

Mehedinți: Prins de poliție cu o armă furată din Germania 

Un bărbat de 42 de ani, din comuna Șimian, județul Mehedinți, a fost depistat de polițiști deținând o armă de calibru 4,5 mm, pe care a introdus-o în țară recent fără să o declare în punctul de trecere a frontierei și pentru care nu deține acte de proveniență. Acesta nu posedă nici permis de port armă.

Vineri, 11 mai, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, au inițiat și organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor, ocazie cu care au depistat un bărbat de 42 de ani, din comuna Șimian, județul Mehedinți, care deținea asupra sa o armă cal. 4.5 mm, neletală, prevăzută cu lunetă, suspusă autorizării precum și muniție aferentă. Din verificările efectuate s-a stabilit că bărbatul nu deține permis pentru arma respectivă și nici documente de proveniență pentru aceasta, arma fiind adusă din Germania și introdusă în țară, pe 10 mai.

După extinderea verificărilor, a rezultat faptul că deținătorul nu a declarat autorităților vamale arma respectivă la intrarea în România și nici cele 145 proiectile metalice, de calibrul 4,5 milimetri. De asemenea, s-a constatat că arma identificată figureaza ca fiind sustrasă din Germania. În cauză s-a dispus măsura ridicării armei în vederea continuării cercetărilor, a lunetei montată pe aceasta, precum și a recipientului ce conținea 145 proiectile metalice.

Față de bărbatul respectiv s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de furt, contrabandă calificată, nerespectarea regimului  armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS