2.104 persoane şi-au găsit un loc de muncă
2.104 persoane şi-au găsit un loc de muncă

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Mehedinţi a anunţat că astăzi sunt oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncăaproximativ 720 locuri de munca vacante, din care 23 pentru persoanele cu studii superioare, oferte care au fost prezentate şi în cadrul bursei generale a locurilor de muncă care s-a desfăşurat în data de 20.04.2018 în Drobeta Turnu Severin. Pentru depistarea acestora, încă de la jumătatea lunii martie 2018 salariatii AJOFM Mehedinţi au contactat peste 210 de agenţi economici, dintre aceştia 75 au participat la această acţiune şi au trimis ofertele de locuri de muncă vacante în diferite domenii de activitate precum industria prelucrătoare, uşoară, bancar, asigurări, construcţii, comerţ, alimentaţie publică, turism, hoteluri şi restaurante, transporturi, diverse activităţi de prestări servicii.
Aceste locuri de muncă vacante sunt într-o gamă foarte diversificata de meserii, existând locuri de muncă atât pentru persoanele calificate cât şi pentru cele necalificate.
În vederea asigurării reconversiei profesionale prin organizarea de cursuri de formare profesionala în diverse profesii şi meserii, astfel încât şomerii înregistraţi în evidenţele AJOFM Mehedinţi (indemnizaţi şi neindemnizaţi) să dobândească noi aptitudini şi competenţe profesionale care să-i ajute să-şi găsească mai repede şi mai uşor un loc de muncă, in aceasta perioada se fac înscrieri pentru cursuri de calificare/recalificare în meseriile de dulgher-tâmplar-parchetar, manichiurist-pedichiurist, bucătar şi lăcătuş mecanic, iar în momentul în care grupele de participanţi vor fi formate, vor fi demarate activităţile de instruire teoretică şi practică.

Practic, orice şomer înregistrat în bazele de date se poate înscrie la unul din cursurile menţionate, iar în momentul în care grupele de participanţi vor fi formate, vor fi demarate activităţile de instruire teoretică şi practică.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la sediul AJOFM Mehedinţi din Drobeta Turnu Severin, bd Carol I nr 3, telefon 0252/319029, e-mail: [email protected]

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.