Acasă Local Mehedinţi Mehedinţi: Sfaturi pentru sărbători în siguranţă

Mehedinţi: Sfaturi pentru sărbători în siguranţă

-

Peste 150 de poliţişti mehedinţeni au acționat, zilnic, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum și protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât întreaga comunitate să se bucure în siguranță de această sărbătoare.

În perioada 30 martie – 1 aprilie, 150 de poliţişti au acţionat, în medie, zilnic la nivelul județului, cu peste 50 de autospeciale, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în special în apropierea lăcaşurilor de cult unde au fost organizate manifestări religioase prilejuite de Sărbătoarea Floriilor şi în locurile unde s-au desfăşurat manifestări publice circumscrise acestei sărbători.

De asemenea, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, Inspectoratul de Poliție Județean a organizat în această perioadă, 281 de patrule de siguranţă publică.

În fiecare zi, în medie, 15 polițiști rutieri au fost prezenți pe principalele artere, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult.
Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri au acționat, în medie zilnică, cu 10 aparate radar.

Pentru a vă bucura în linişte de sărbători, poliţiştii vă recomandă:
– În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!
– Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!
– Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!
– În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!
– În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Recomandări pentru conducătorii auto:
– Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
– Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
– Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
– Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
– Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amenzi aplicate de DSP angajaților a trei unități medicale din Gorj

Angajații a trei unități spitalicești din Gorj au fost amendați recent de către Direcția de Sănătate Publică pentru nerespectarea legislației în domeniul...