Acasă Local Mehedinţi Mehedinţi: Tăieri ilegale de material lemnos depistate de jandarmi la Burila Mică...

Mehedinţi: Tăieri ilegale de material lemnos depistate de jandarmi la Burila Mică și Oprănești

-

În urma desfășurării unor acțiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, jandarmii mehedinţeni au identificat patru persoane în timp ce sustrăgeau material lemnos din fondul forestier național aparținând ocoalelor silvice Șimian și Vânju Mare.
Cei patru bărbați au fost depistati de jandarmi pe raza localităților Burila Mică și Oprănești în timp ce tăiau și transportau mai mulți arbori ce nu prezentau marca silvică. În urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanții ocolului silvic, a rezultat cantitatea de 5,4 metri cubi de lemn esență stejar și salcâm. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia organelor silvice până la definitivarea cercetărilor. Împotriva celor patru persoane, jandarmii au întocmit actele de sesizare privind infracțiunile de tăiere și furt de arbori din fondul forestier național, acte ce au fost înaintate organelor competente în vederea continuării cercetărilor.
Jandarmii continuă în perioada următoare desfășurarea acțiunilor de prevenire și combatere a furtului și circulației de material lemnos, în întreaga zonă de responsabilitate teritorială.

ȘTIRI VIDEO GdS