Polițiștii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalităţii au organizat, ieri, două activități preventive la Colegiul Național ”Traian” din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Scopul întâlnirii cu elevii a constat în prevenirea consumului de substanțe interzise și criminalității informatice, cât și în pregătirea antivictimală a acestora referitoare la siguranța în mediul online.
Cu ocazia acțiunii au fost dezbătute subiecte precum:
– prezentarea drogurilor, dependenţă şi semne de consum, efecte fizice și psihice pe termen scurt și lung asupra organismului și sistemului nervos central;
– prevederile legislative în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului de droguri cât și a criminalității informatice prin infracțiuni de șantaj, amenințare, hărțuire în mediul online, furt de identitate, fraude informatice, pornografie infantilă, piraterie, etc.;
– strategii de contracarare a fenomenului de cyberbullying pe internet;
– recomandări privind siguranța în mediul online.
Beneficiari au fost elevii claselor a XII-a, în amfiteatrul liceului participând la activitățile preventiv-informative 92 de tineri.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.