8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Acţiuni ale poliţiştilor în cadrul campaniei “Şcoala în siguranţă”

Mehedinţi: Acţiuni ale poliţiştilor în cadrul campaniei “Şcoala în siguranţă”

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, continuă acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.

La început de an şcolar, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a reluat activităţile în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar.
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Compartimentului de Proximitate, Biroului Rutier al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin şi Serviciul de Ordine Publică, au fost prezenți astăzi în zona adiacentă a Școlii Gimnaziale nr. 14 din municipiu, pentru asigurarea unui climat de siguranță la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri, unde au desfăşurat o acţiune de informare în cadrul campaniei “Şcoala în siguranţă”.
Activitățile desfășurate de către polițiști, au fost structurate pe următoarele paliere:
– Informarea publicului larg (elevi, părinți, cadre didactice) cu privire la normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecție pentru prevenirea victimizării și consecințele legale asociate faptelor antisociale;
– Informarea publicului larg cu privire la competențele și atribuțiile polițiștilor de la structurile de ordine publică (proximitate) și prevenire în activitățile de informare derulate în unitățile de învățământ;

De asemenea, echipajele de poliţie rutieră au acţionat pentru dirijarea/fluidizarea traficului în zona adiacentă unităţii de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS