16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţean depistat cu o alcoolemie de 1,31 mg/l

Mehedinţean depistat cu o alcoolemie de 1,31 mg/l

Poliţiştii din Vînju Mare – Formațiunea Rutieră au oprit, ieri după amiază, pentru control, pe DN 56A, la intrarea în localitatea Rogova, județul Mehedinți, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 43 de ani din Drobeta Turnu Severin. Întrucât persoana în cauză emana vapori de alcool, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, fiind indicată o concentraţie alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au  fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Recomadări ale poliţiştilor rutieri: ALEGE VIAȚA! NU CONDUCEȚI, DACĂ AŢI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una dintre cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.
Poliția Română, prin Direcția Rutieră, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu nerespectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.
– Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
– Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.
– Totodată, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
NU FIŢI VICTIMELE ALCOOLULUI!
NU VĂ URCAŢI LA VOLAN ÎN STARE DE EBRIETATE!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS