De la cod roşu de caniculă la furtuni violente! Trei trenuri de persoane au fost blocate, în această seară, în Drobeta Turnu Severin, din cauza mai multor copaci rupţi de vijelie care, în cădere, au rupt firele de alimentare cu energie electrică.

Potrivit CFR Infrastructură, circulaţia feroviară a fost oprită temporar între staţiile Gura Văii – Drobeta Turnu Severin, unde mai mulţi copaci au fost rupţi de vijelie, iar în cădere au rupt firele de alimentare cu energie electrică şi s-au prăbuşit pe calea ferată.

Trei trenuri de călători au staţionat în Drobeta Turnu Severin până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie: unul care circula pe ruta Orşova-Craiova, altul pe ruta Bucureşti-Timişoara şi cel de-al treilea circula în relaţia Curtici-Bucureşti.

Personalul feroviar a intervenit cu drezine pantograf, pentru remedierea deranjamentului tehnic la firul de contact.

Probleme similare s-au înregistrat şi între staţiile Petroşani – Crivadia (Reg. CF Timişoara), Deda – Răstoliţa – Lunca Bradului (Reg. CF Braşov) şi Şuncuiuş – Vadu Crişului (Reg CF Cluj), unde traficul a fost reluat în condiţii de siguranţă.

Potrivit CFR Infrastructură, la ora 19.24, circulaţia feroviară a fost reluată între staţiile Gura Văii – Drobeta Turnu Severin.

Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.