UPDATE: Situaţia în Parcul Domogled se prezintă la această oră, astfel: în continuare se văd 2 focare însă mult subţiate ca şi intensitate. Se continuă cu intervenţia aeriană. De menţionat, că până la ora 13.20, elciopterul a efectuat 16 aruncări.

Pompierii mehedinţeni acţionează şi în această dimineaţă pentru lichidarea incendiului din Parcul Domogled-Cerna. În acest moment se acţionează cu 4 pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi şi cu un elicopter cu dispozitiv bambi bucket.

Garda de Intervenție nr. 1 Orșova și Garda de Intervenție nr. 2 Baia de Aramă din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova au intervenit ieri, la apariţia incendiului, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un ofițer și 12 pompieri militari, pentru stingerea focului izbucnit la litieră în pădurea de pin negru din Parcul Național Domogled – Valea Cernei, din Ocolul Silvic Tarnița. Forțele de intervenție au parcurs traseul, ajungând în zona de creastă, dar nu exista acces la focare. Au fost identificate două focare la o distanță între ele de circa 50 – 100 metri. Nu se putea interveni terestru, doar utilizând componenta aeriană.  A fost solicitat sprijinul aerian la IGSU și la ora 19:50, elicopterul aparținând I.G.Av., a sosit în sprijin. Împreună cu șeful centrului operațional, a fost executată o misiune de recunoaștere, identificându-se un singur focar cu o lungime de circa 300 metri.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.