Acasă Local Mehedinţi Incendiul din Parcul Naţional Domogled nu a fost încă lichidat

Incendiul din Parcul Naţional Domogled nu a fost încă lichidat

-

Operaţiunile de intervenţie pentru stingerea incendiului de pădure şi vegetaţie uscată produs în Parcul Naţional Domogled au fost reluate şi în această dimineaţă. Potrivit Ralucăi Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, 20 de pompieri şi pădurari au rămas joi seară până la lasarea intunericului la baza versantului pentru protecţia pădurii de foioase,  iar pe timpul nopţii trei pompieri militari şi doi rangeri au rămas să asigure supravegerea zonei.  „Incendiul se manifesta mai puternic doar la un singur focar, restul focarelor având o intensitate scăzută. Astăzi de dimineaţă s-a reluat lupta cu flăcările”, a pus Raluca Tîrcă.

WhatsApp Image 2017-07-21 at 14.46.51

În sprijinul pompierilor este şi elicopterul dotat cu dispozitiv „Bambi Bucket” care efectuatează aruncări de apă din aer.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenia, „invadată“ de bugetari

Datele statistice parţiale arată că din totalul salariaţilor din Oltenia circa 59.000 sunt bugetari. Anii anteriori, în Gorj era ponderea cea mai mare a bugetarilor. Circa 44,9% dintre angajaţii din Gorj erau bugetari. În Dolj, 22% dintre salariaţi erau bugetari, anul trecut. Media pe ţară era de 15%.