7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Pompierii continuă lupta cu incendiul din Domogled

Mehedinţi: Pompierii continuă lupta cu incendiul din Domogled

Incendiul izbucnit marți în Parcul Național Domogled – Valea Cernei nu a fost, încă, lichidat. Intervenția pompierilor continuă şi în această dimineaţă, după ce aseară echipajele au fost retrase de pe versanţi din cauza întunericului. La sfârşitul zilei de ieri, toate focarele aflate la sol au fost lichidate. În ceea ce priveşte intervenţia aeriană s-a acţionat atât pe piscul de nord, cât şi pe piscul de sud (creastă), acţionându-se cu un elicopter al IGAv, dotat cu echipament special de stingere de tip “bambi- bucket”. Pe parcursul zilei de ieri s-au executat mai multe misiuni de stingere din aer şi o misiune de încărcare a sacilor stingători a pompierilor aflaţi la sol.

La sfârşitul zilei, s-a constat că în zona alpină, unde s-a acţionat numai din aer, focarele identificate în urma cercetării din ziua precedentă au fost în mare parte lichidate, însă din cauza materialelor combustibile şi a jarului nestins în totalitate s-au format noi focare, unele din acestea fiind compacte, cuprinzând o suprafaţă mai mare în zona de mijloc a versantului.

ISU Mehedinţi va continua intervenţia la faţa locului, în acest sens fiind dislocate peste 80 de forţe: 60 de pompieri, 22 de jandarmi, 10-15 lucrători ai Parcului Naţional Domogled şi ai Ocolului Silvic Tarniţa.

Dispozitivul de intervenţie va fi realizat în funcţie de rezultatele cercetării aeriene, care se va executa cu elicopterul aflat la dispoziţia forţelor ISU Mehedinţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți, Raluca Tîrcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS