21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiProcurorii DNA au reţinut un avocat din cadrul Baroului Mehedinţi

Procurorii DNA au reţinut un avocat din cadrul Baroului Mehedinţi

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 iunie 2017, a inculpatului George Adelin Vlai, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Florin Gabriel Vlai, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual şi uz de fals.
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul lunilor aprilie și iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins și primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei și 5.500 lei) și 2.300 euro.
Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a-și folosi influența reală ce o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective.
Concret, suspectul Vlai Florin Gabriel a menționat în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Celor două persoane li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 și 309 Cod de procedură penală, urmând ca inculpatul Vlai Adelin George să fie prezentat, la data de 22 iunie 2017, Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

DNA face precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS